فِتا پای

فِتا پای

 فِتا پای - تصویر 1من معمولاً از خمیر فیلو یا همون یوفکای ترکی برای تهیه غذاهای زیادی استفاده میکنم و این بار هم، این خمیر رو با اسفناج عزیز Wink امتحان کردم.
نوعی از این غذا ریشه یونانی داره، نوع دیگری از آن در ترکیه با نام بورک اسفناج تهیه میشه. امیدوارم این دستور رو هم که ادغامی از چند دستور به زبانهای مختلف و نکته هایی که بهش اضافه کردم هست رو امتحان کنید و لذت ببرید.
ما که لذت بردیم. Smile


مواد لازم:

  • پنیر فتا یا پنیر سفید صبحانه / یک چهارم پیمانه
  • اسفناج تازه خرد شده / 3 پیمانه
  • نعنای تازه خرد شده / 1 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ / 1 عدد + 1 زرده
  • ماست چکیده / 1 قاشق غذاخوری
  • پودر پیاز / 1 قاشق غذاخوری ( یا یک عدد پیاز رنده شده )
  • گردوی خرد شده / یک چهارم پیمانه
  • نمک و فلفل / به مقدار لازم
  • خمیر فیلو یا یوفکا / 4 ورق
  • کره / 2 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون / 2 قاشق غذاخوری


طرز تهیه:

فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد گرم کنید.

کف و دیواره های یک ظرف پای را با کره چرب کنید.

یک پیمانه آب و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.

پودر پیاز را با کره، زردچوبه، فلفل سیاه و سیر خیلی کم تفت دهید و سریع اسفناج و نعنای خرد شده را اضافه کرده و به مدت 1 دقیقه روی حرارت مخلوط کنید و سپس حرارت را خاموش کرده و بگذارید کمی سرد شود.

 فِتا پای - تصویر 4

 فِتا پای - تصویر 5

پنیر فتا یا همان پنیر صبحانه را رنده درشت کنید و به همراه گردوی خرد شده و ماست چکیده به مخلوط اسفناج سرد شده اضافه کنید.

 فِتا پای - تصویر 6

یک لایه خمیر فیلو کف قالب پای پهن کنید، دور آن را ببرید و روی خمیر را به وسیله برس با مخلوط آب و روغنی که در ابتدا تهیه کرده اید مرطوب کنید، لایه بعدی خمیر را به همین ترتیب انجام دهید ( برای جلوگیری از دورریز خمیر، در لایه های میانی از خرده های خمیر هم میتوان استفاده کرد )

بعد از هر لایه زدن آب و روغن را فراموش نکنید. به همین ترتیب 5 تا 7 لایه خمیر را روی هم قرار دهید.

 فِتا پای - تصویر 7

مخلوط اسفناج و پنیر را روی لایه هفتم بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.

یک عدد تخم مرغ را داخل ظرف با چنگال کمی بزنید تا از حالت لختگی درآید و سپس روی اسفناج پخش کنید.

 فِتا پای - تصویر 8

در این مرحله دوباره قرار دادن لایه های خمیر را تکرار کنید و لابلای هر کدام آب و روغن بزنید 5 تا 7 لایه نیز در روی اسفناج، خمیر قرار دهید. هر لایه را کمی به سمت پایین فشار دهید تا انسجام آن حفظ شود.

لایه آخر خمیر را با یک زرده تخم مرغ زده شده بپوشانید ( به وسیله برس ) و روی آن در صورت تمایل کنجد یا سیاه دانه بپاشید.

 فِتا پای - تصویر 9

به مدت 1 ساعت در فر قرار دهید تا پخته و روی آن طلایی شود.

از فر بیرون آورده و روی آن را با یک حوله مرطوب به مدت 2 تا 3 دقیقه بپوشانید تا کمی نرم شود و سپس برش بزنید و سرو کنید.

 فِتا پای - تصویر 10

 فِتا پای - تصویر 11

نوش جان!

دستور اختصاصی مامی سایت

ارائه دهنده: مریم محمدی

мебель на заказ

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه